De Bedumerweg (N995) tussen Bedum en Onderdendam gaat op de schop (en dat duurt tot ongeveer 1 oktober)

Kaart: provincie Groningen.

De Bedumerweg (N995) tussen Bedum en Onderdendam krijgt nieuw asfalt en daarnaast verkeersdrempels en wegversmallingen om te zorgen dat er minder hard wordt gereden. De werkzaamheden beginnen maandag en duren tot en met uiterlijk 1 oktober.

Tijdens de werkzaamheden is de Bedumerweg gestremd voor al het doorgaande verkeer, meldt de provincie Groningen.

‘Van maandag 21 juni tot en met vrijdag 23 juli wordt het groot onderhoud uitgevoerd vanaf de tijdelijke weg van TenneT bij het gemaal tot de komgrens van Onderdendam. De kruising N995 - Wroetende Mol blijft open voor het verkeer. Na de bouwvak gaan de werkzaamheden verder vanaf de fabriek van FrieslandCampina tot de tijdelijke weg van TenneT. Deze werkzaamheden duren van maandag 16 augustus tot en met uiterlijk vrijdag 1 oktober.’

Stadsweg niet geschikt als alternatieve route

De omleidingsroute voor doorgaand verkeer tussen Bedum en Onderdendam verloopt via de Eemshavenweg (N46). Verkeer vanuit de richting Winsum wordt omgeleid via Groningen. Fietsers worden omgeleid via het fietspad naast het Boterdiep (Grote Haver). De Stadsweg, die parallel loopt aan de N995, is te smal en niet geschikt als alternatieve route.

Maatregelen tegen snel rijden

Het asfalt van de Bedumerweg wordt volledig vernieuwd. Op een deel van de weg wordt ook de fundering vervangen. Ook zijn er meerdere maatregelen om de snelheid te verlagen. Om de dorpsentree van Bedum en Onderdendam beter op te laten vallen, komt er een wegversmalling bij de komgrenzen. Ook komen er twee verkeersdrempels: ter hoogte van de tijdelijke bouwweg van TenneT en ter hoogte van de waterzuivering. De weg wordt optisch smaller gemaakt door de belijning verder van de rand van de weg te plaatsen.

Vrachtwagenverbod Stadsweg

De Stadsweg is gesloten voor vrachtverkeer. Het verbod geldt tussen Onderwierum en de Achterweg. Vrachtverkeer richting Onderwierum moet omrijden via Bedum.

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden rijdt Qbuzz vanaf Bedum via de N46 richting Middelstum. OV-reizigers vanuit Onderdendam kunnen gebruikmaken van een pendeldienst of Hub-Taxi tussen Onderdendam en Winsum.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland
menu