De Wijk de Wereld gaat volgend seizoen over Vinkhuizen én gaat de provincie in: naar Kantens

De corona-editie van De Wijk De Wereld met inwoners van Beijum. Foto: reyer boxem

Voor het eerst gaan de theatermakers van De Wijk de Wereld naast een wijk in Groningen ook de provincie in. In Kantens wordt met bewoners een audiowandeling gemaakt.
Lees meer over
Het Hogeland
Stad

De Wijk de Wereld (DWDW) is een samenwerkingsproject van Stichting De Wijk De Wereld en SPOT Groningen. Ieder jaar duikt een club professionele theatermakers een wijk in van Groningen. Ze staan stil bij wat en wie er leeft in de wijk, brengen de buurt bij elkaar en geven vervolgens samen met de wijk een voorstelling in de Stadsschouwburg.

Het afgelopen jaar trok DWDW Beijum in en dit jaar is het de beurt aan Vinkhuizen. Voor het eerst doet DWDW ook een dorp aan.

Rijk aan geschiedenis

,,Kantens ligt in het epicentrum van de aardbevingen in Noord-Groningen en is om die reden vaak in het nieuws de laatste tijd”, zo schrijven de theatermakers in een persbericht. ,,Dat is jammer, want er is veel meer te vertellen over dit wierdedorp dat prachtig in het Hogeland ligt, een grote saamhorigheid kent en rijk is aan geschiedenis en verhalen.”

Audiowandeling

DWDW gaat deze verhalen met de bewoners vormgeven in een audiowandeling door het dorp. ,,Van het voetbalveld tot de begraafplaats, van de oude bakker tot de basisschool, van de voormalige kroeg tot de kerk.”

Nieuws

Meest gelezen

menu