Dichter Inge Zwerver uit Onderdendam wint AMAI Award 2022. Het beste Nederlandstalige gedicht op Instagram

De organisatoren Ronald Wijnia (links) en Wichard Krijger kwamen Inge Zwerver de award thuis overhandigen. Eigen foto

Inge Zwerver uit Onderdendam heeft zaterdag de AMAI Award 2022 gewonnen voor het beste Nederlandstalige gedicht van een dichter op Instagram, van het afgelopen jaar. Zwerver won de publieksprijs.
Lees meer over
Het Hogeland

Stemmers konden kiezen uit een longlist, die was vastgesteld door een vakjury. AMAI staat voor Alle Monden Award Instagram en is een landelijk initiatief van het inspiratiecollectief ‘Alle Monden’.

De verkiezing is in het leven geroepen om de vele online dichters en quoters op Instagram onder de aandacht te brengen van een nog groter publiek. De uitreiking vond plaats in Theater De Fransche School in Culemborg. Er zijn zeven awards uitgereikt, in verschillende categorieën. Vanwege persoonlijke omstandigheden kon Zwerver niet bij de uitreiking aanwezig zijn, maar de prijs werd haar persoonlijk thuis overhandigd.

Zwerver is een Groningse dichter. Onder de naam Wadwicht en geïnspireerd door het Groningse platteland en het Waddengebied schrijft ze toegankelijke en heldere gedichten en teksten. Zwerver heeft eerder twee dichtbundels uitgegeven. Het winnen van de award, noemt Zwerver ‘een landelijke erkenning’. „Ik ben blij met het gegeven dat mijn trouwe achterban massaal op mijn gedicht heeft gestemd.Nieuws

menu