Dirk-Jan Visser toont in foto-expositie in 't Nijkerkje in Oosteinde conflict tussen 'willen behouden van wat er is en vernieuwing'

Het lossen van een schip met onderdelen voor offshore windturbines op de Buss-terminal in de Eemshaven. Foto: Dirk-Jan Visser

‘t Nijkerkje in Oosteinde, onder de rook van de Eemshaven, is vanaf zaterdag toneel van de tentoonstelling ‘Voorland Groningen: grensland Eemshaven’.

De Haagse fotograaf Dirk-Jan Visser toont in deze expositie het conflict tussen ‘het willen behouden van wat er is en vernieuwing’. De expositie is een initiatief van Peerd Theater en ligt in het verlengde van de nieuwste voorstelling HAIM van dit gezelschap.

De foto’s zijn deels eerder verschenen in het boek Voorland Groningen: wandelingen door het Antropoceen en deels speciaal gemaakt voor de tentoonstelling in ‘t Nijkerkje. Visser speelt daarbij in op de laatste actualiteiten rond de komst van het datacentrum van Google naar Eemshaven.

De expositie is van 21 augustus tot en met zondag 5 september elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend, en van 8 tot en met 26 september elke woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.30 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland
menu