Domies Toen in Pieterburen krijgt opnieuw predicaat botanische tuin. Visitatiecommissie onder indruk van werk nieuw bestuur

Rode beuk in Domies Toen. Foto: Jan Jaap Boehlé

De Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen (NVBT) heeft Domies Toen in Pieterburen opnieuw het predicaat botanische tuin verleend.
Lees meer over
Het Hogeland

Botanische tuinen zijn instellingen waar een gedocumenteerde, levende plantencollectie wordt beheerd ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek, natuurbehoud, tentoonstelling en onderwijs.

Belangrijke criteria voor het predicaat botanische tuin zijn goed collectiebeheer, het hebben van een beheerplan en goed besturen.

De NVBT heeft in een brief aangegeven dat de visitatiecommissie - leden krijgen eens per vijf jaar een controle van een visitatiecommissie - onder de indruk was van het werk dat het nieuwe bestuur van Domies Toen heeft verzet.

Meest noordelijke botanische tuin

Domies Toen is de meest noordelijke botanische tuin van Nederland. Andere bekende botanische tuinen zijn de Hortus botanicus Leiden, de Hortus Botanicus Amsterdam, De Kruidhof in Buitenpost en het Arboretum in Oudenbosch.

Overigens is Domies Toen ook in coronatijden ‘gewoon’ geopend voor publiek. De vroeg bloeiende stinzenplanten maken er op dit moment plaats voor wilde flora.

Nieuws

Meest gelezen

menu