Donkere wolken boven financiële positie Het Hogeland: 'We moeten fundamentele knopen doorhakken'

Burgemeester en wethouders van Het Hogeland met vlnr: wethouder Mariette de Visser (PvdA), wethouder Eltjo Dijkhuis (GemeenteBelangen), wethouder Kristel Rutgers (CDA), burgemeester Henk Jan Bolding (CDA), gemeentesecretaris Paul van Vilsteren en wethouder Harmannus Blok (ChristenUnie). Foto: André de Molenaar

Waar burgemeesters en wethouders van Het Hogeland in de begroting voor dit jaar al aangeven dat forse ingrepen nodig zijn om de financiële positie op orde te houden, is die positie als gevolg van de coronacrisis nog onzekerder geworden.

B en W hebben de gemeenteraad hierover geïnformeerd.

Fundamentele knopen doorhakken

‘We tasten in het duister over de gevolgen die de crisis heeft op ons huishoudboekje’, meldt wethouder Eltjo Dijkhuis in een persbericht.

‘We tasten in het duister over de gevolgen die de crisis heeft op ons huishoudboekje. Maar dat die gevolgen verstrekkend gaan zijn, is duidelijk. Duidelijk is ook dat we voor ingrijpende keuzes komen te staan. Er zullen fundamentele knopen moeten worden doorgehakt. Welke, daar bezinnen we ons op.’

Half juni voorjaarsnota

De gemeenteraad krijgt half juni de voorjaarsnota voorgelegd. B en W geven daarin aan op welke manier de begroting kan worden bijgesteld. Het college wil de raad vervolgens in september ‘bouwstenen’ aanreiken die de kaders moeten gaan vormen voor de begroting voor 2021. De begroting wordt dan in november aan de gemeenteraad voorgelegd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland
menu