Een jaar na de noodklok: feestje in Domies Toen in Pieterburen

De rode beuk in Domies Toen in Pieterburen. Foto: Jan Zeeman

In de zomer 2019 hing het voortbestaan van Domies Toen in Pieterburen nog aan een zijden draadje. Een jaar later is de botanische tuin springlevend. Alle reden voor een feestje op zaterdag 5 september.
Lees meer over
Het Hogeland

Stichting Domies Toen luidde vorig jaar de noodklok omdat ze in financieel zwaar weer verkeerde. Vervolgens verhoogden burgemeester en wethouders van de gemeente Het Hogeland de subsidie voor Domies Toen voor twee jaar, werd een nieuw bestuur gevonden en werd de tuin opnieuw erkend als botanische tuin.

‘De tuin sprankelt van activiteiten’

‘Maar, natuurlijk veel belangrijker dan stukken... De tuin ziet er fantastisch uit’, stelt voorzitter Annette Broekhuizen in een persbericht. ‘De tuin sprankelt van activiteiten. Er is muziek in de tuin. Ondanks corona zijn er toch weer rondwandelingen door de tuin. De vriendenkring groeit. Het bezoekersaantal groeit.’

En als klap op de vuurpijl is de rode beuk in Domies Toen door SBNL Natuurfonds genomineerd voor de titel ‘Mooiste boom van Nederland’.

Feestje in de tuin

Alle reden voor een feestje in de tuin, vindt Domies Toen. Onder het motto: ‘Domies Toen.... en nu! Een jaar na de noodklok, Domie kan trots zijn!’.

Met muziek, rondwandelingen, lezingen en aandacht voor de rode beuk. Vanaf 12.00 uur.

Nieuws

Meest gelezen

menu