Festival Op Roakeldais in Warffum in de race voor verdraagzaamheidsprijs

Foto: Harry Berger

Festival Op Roakeldais in Warffum is de Groningse nominatie voor de Ambassade van de Verdraagzaamheid. Dit is een prijs voor een organisatie die zich heeft ingezet voor culturele verdraagzaamheid.

De prijs Ambassade van de Verdraagzaamheid is een initiatief van de Stichting Eén Land Eén Samenleving in samenwerking met het Paleis van de Verdraagzaamheid en onder auspiciën van de Nederlandse commissie van UNESCO.

Culturele diversiteit laten zien en vieren

Op Roakeldais is Nederlands grootste jaarlijkse internationale dans- en muziekfestival. Het festival zou van 23 tot en met 28 juni voor de 55ste keer plaatsvinden. De uitbraak van het coronavirus steekt hier een stokje voor.

Stichting Festival Op Roakeldais wil culturele diversiteit laten zien en vieren, en verbroedering tussen culturen te bevorderen.

Nominatie sluit aan bij de kern van het festival

Voorzitter Joeri van der Werf reageert in een persbericht enthousiast op de nominatie. ‘Het is altijd leuk en fijn om genomineerd te worden voor een prijs, maar deze prijs sluit precies aan bij de kern van ons festival. Dat de organisaties achter de prijs ons hebben gevonden en dat erkennen, maakt het extra mooi.’

Namens Drenthe is de Nederlands Arabische Vriendschapsstichting voor Taal en Cultuur (NAVTC) genomineerd voor de prijs. Vanaf september kan het publiek online stemmen op zijn favoriet. De uitslag wordt 14 november bekendgemaakt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland
menu