Filmmaker Sarah Stiles zet documentaire over ontstaan gemeente Het Hogeland online

Foto: Sarah Stiles

Filmvertoningen op locatie zitten er vanwege de coronamaatregelen even niet in. Reden voor Sarah Stiles uit Houwerzijl om haar documentaire ‘Op weg naar een nieuwe gemeente: Het Hogeland’ in haar geheel op haar website te plaatsen.

Stiles’ documentaire over (het ontstaan van) de nieuwe gemeente Het Hogeland zou de komende tijd op meerdere locaties in de gemeente vertoond worden. De coronacrisis gooide echter roet in het eten.

Voor iedereen openbaar

Stiles en de gemeente Het Hogeland hebben daarom besloten de film voor iedereen openbaar te maken en online te plaatsen. De film wordt bovendien opgenomen in de collectie van de Groninger Archieven.

‘We zijn blij dat we op deze manier iedereen deelgenoten kunnen maken van deze film’, zegt wethouder Eltjo Dijkhuis in een persbericht. ‘Op een andere wijze dan oorspronkelijk gepland, maar op deze manier kunnen alle Hogelandsters de film thuis bekijken.’

Kijkje achter de schermen herindeling

Filmmaker Sarah Stiles biedt met Op weg naar een nieuwe gemeente: Het Hogeland een kijkje achter de schermen van de herindeling van de meest vier noordelijke gemeenten van Groningen: Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond.

De nieuwe gemeente Het Hogeland zag 1 januari 2019 het levenslicht.

De film is te zien op hogelandfilms.nl .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland
menu