Krijsende, poepende visdieven zorgen voor overlast. Gerrit en Arend bewaken de vogels. 'We hebben ze zelf het dak op gejaagd hè'

Binnenstadbewoners van Franeker klagen over krijsende, poepende visdieven die broeden op platte daken en de hele zomer voor overlast zorgden. Ook in de Eemshaven zorgden de vogels al voor overlast. Vogelaars Gerrit en Arend breken een lans voor de ‘lastige stern’. ,,Die vogel is ten einde raad. Die wil dat dak helemaal niet op. Wij hebben hem er met z’n allen toe gedwongen.”

Arend Kuiper en Gerrit Verbruggen bekommeren zich om de visdieven, de vogels worden gedwongen hun heil op daken te zoeken omdat hun natuurlijke broedplaatsen zijn verdwenen door toedoen van de mens.

Arend Kuiper en Gerrit Verbruggen bekommeren zich om de visdieven, de vogels worden gedwongen hun heil op daken te zoeken omdat hun natuurlijke broedplaatsen zijn verdwenen door toedoen van de mens. Foto: Catrinus van der Veen

Lees meer over
Het Hogeland
Wadden

Als de visdieven, die de afgelopen maanden de daken van de Dijkstraat in Franeker bezetten, konden praten. Of je kon het gekrijs van de vogels die het winkelend publiek aanvielen en belaagden vertalen, dan zou je een luide noodkreet horen. Een SOS-bericht in schreeuwende hoofdletters. ,,Help ons. We zitten hier niet voor niks in de stad, jullie hebben ons er zelf toe gedwongen.”

Nieuws

menu