Graspop verdient nominatie Provinciale Vrijwilligersprijs en kan vanwege corona de geldprijs goed gebruiken

De vaste kern van Graspop; de foto is gemaakt voor de coronatijd. Foto: Graspop Festival Baflo

Graspop Baflo is blij met de nominatie voor de Provinciale Vrijwilligersprijs. ,,Niet alleen de eer, maar ook de bijbehorende geldprijs van 3000 euro is in deze corona tijden een zeer welkom bedrag om plannen te kunnen uitvoeren in de toekomst”, zegt het bestuur.
Lees meer over
Het Hogeland

Als Graspop de verkiezing wint, wil de organisatie het geld steken in talentontwikkeling in de provincie. Bijvoorbeeld door een eigen geluidssysteem aan te schaffen om bands in de regio betere kansen te bieden om vaker op te kunnen treden.

Hutspotten

Het festival Graspop ontstond uit Jeugdsoos Eagle en wordt geheel door vrijwilligers georganiseerd. In 1992 waren dat er nog dertig, inmiddels zijn het er meer dan 140. De beide jeugdsociëteiten in Baflo leveren een substantieel deel van deze vrijwilligers. „Verder worden ook jongeren die geen aansluiting hebben bij deze jeugdsozen (hangjongeren) actief betrokken. Als de nieuwsgierigheid is gewekt, helpen ze vaak mee met de op- en afbouw, draaien ze (bar)diensten en worden zo betrokken bij het totale sociale gebeuren. Ook wordt er samengewerkt met scholen in de omgeving. Jongeren op deze scholen kunnen bij Graspop studiepunten halen door mee te helpen tijdens de opbouw en de festiviteiten zelf”, zegt het bestuur over de organisatie van Graspop.

De samenstelling van de groep vrijwilligers is volgens Graspop zeer divers. Ze noemt het voorbeeld van de hoogbejaarde bewoners van het verzorgingstehuis “De Viskenij” die jaarlijkse een bijdrage leveren door het schillen van vele kilo’s aardappelen voor de hutspotten.

Stemmen

Tussen 19 en 31 oktober kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete organisatie op de site van de Provincie Groningen. De winnaars worden op maandag 7 december tijdens de Landelijke Vrijwilligersdag bekend gemaakt. In verband met het coronavirus is nu nog niet bekend hoe en waar die uitreiking precies plaats zal vinden.

Nieuws

Meest gelezen

menu