Het Hogeland krijgt ruim 4 ton subsidie voor verbeteren veiligheid op fietspaden

Het landschap rond Tinallinge, langs de Rasquerdermaar. Foto: DVHN

Het Hogeland heeft 425.000 euro van de provincie Groningen gekregen voor het verbeteren van de veiligheid op zes fietstrajecten en -routes in de gemeente. De werkzaamheden worden dit jaar uitgevoerd.
Lees meer over
Het Hogeland

Het stimuleren van het fietsgebruik is een belangrijk onderdeel van het gemeentelijke collegeprogramma 2019-2022. De fiets krijgt ook volop aandacht in de mobiliteitsvisie die medio dit jaar gereed moet zijn.

Bovendien wordt het lokale fietsnetwerk aangesloten op het netwerk van fietssnelwegen van en naar de stad Groningen.

Verbreden fietspaden en aanbrengen fietsstroken

Centraal bij alle ontwikkelingen staat het verbeteren van het (recreatieve) fietsnetwerk. Daarbij wordt rekening gehouden met het toenemend gebruik van de e-bike.

De gemeente gebruikt de provinciale subsidie voor het verbreden van de fietspaden langs het Rasquerdermaar bij Tinallinge, het fietspad van Meeden naar het station in Winsum, het Oudedijkpad tussen Uithuizen en Usquert en het Platvoetspad bij het Reitdiep.

Verder worden fietsstroken aangebracht op het noordelijke deel van de Onderdendamsterweg in Winsum. In Bedum wordt een fietsverbinding aangelegd naar de nieuwe Togtemaarschool.t”.

Nieuws

Meest gelezen

menu