Het Hogeland start met wekelijks digitaal cultuurcafé over gevolgen coronacrisis voor cultureel veld

Foto: Pixabay

De gemeente Het Hogeland wil met het culturele veld in gesprek over de gevolgen van de coronacrisis. Ze begint daarom vrijdag met een wekelijks digitaal cultuurcafé.

Vertegenwoordigers van het culturele veld – zzp’ers, podia, muziekverenigingen, evenementen, kunstenaars, film, fotografie, musea – kunnen in het digitale cultuurcafé niet alleen in gesprek in de gemeente maar ook met elkaar.

Bijvoorbeeld over hoe het persoonlijk gaat, welke uitdagingen er zijn, hoe onderlinge ondersteuning vorm kan krijgen, welke creatieve manieren er zijn om mensen toch van kunst en cultuur te kunnen laten genieten.

Kunst en cultuur op een andere manier in de schijnwerpers zetten

‘De kunst en cultuur worden hard getroffen door de coronacrisis. Toch zie je her en der ook initiatieven die kunst en cultuur op een andere manier in de schijnwerpers zetten. Waarmee de sector in beeld blijft. Het café kan daaraan bijdragen’, stelt cultuurwethouder Eltjo Dijkhuis in een persbericht.

De cultuurcafés zijn elke vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. Belangstellen kunnen zich per e-mail aanmelden bij beleidsmedewerker Rixt Vellenga.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland
Coronavirus
menu