Hogeland College Warffum als eerste school in Noord-Groningen 'Digitaal Geletterd'

Wethouder Kristel Rutgers van gemeente Het Hogeland overhandigt de muurtegel ‘Digitaal Geletterde school’ aan Agnes Schaafsma, directeur bestuurder van Het Hogeland College. Foto: Marloes Borgijink /Kansrijke Groningers.

Het Hogeland College in Warffum ontving donderdag het predicaat ‘Digitaal Geletterde School’. Daarmee is zij de eerste van de ruim 100 deelnemende scholen aan het ICT-onderwijsprogramma van Kansrijke Groningers die deze erkenning ontvangt.
Lees meer over
Het Hogeland
Eemsdelta
Midden-Groningen

De school heeft met succes het tweejarig begeleidingstraject van de vereniging Kansrijke Groningers (waarin 22 schoolbesturen in Noord- en Midden-Groningen hun krachten bundelen) afgerond en daarmee digitale kennis en vaardigheden structureel onderdeel gemaakt van haar onderwijs, meldt het Hogeland College.

Scholen die aan het ICT-programma van Kansrijke Groningers deelnemen volgen een tweejarig traject om te ontdekken hoe ze hun onderwijs kunnen verrijken met technologie en hun leerlingen vaardigheden kunnen bijbrengen als mediawijsheid en ICT-basisvaardigheden. Ze krijgen daarvoor intensieve begeleiding en advies van de organisatie Basicly en maken kosteloos gebruik van het speciaal voor dit programma ontwikkelde leerplatform.

Online stevig in schoenen

,,Ons doel is om de leerlingen ‘digitaal geletterd’ van school te laten gaan”, vertelt directeur-bestuurder Agnes Schaafsma van Het Hogeland College. “We willen dat onze leerlingen online stevig in hun schoenen staan en weerbaar zijn voor bijvoorbeeld nepnieuws, online gepest en cybercriminaliteit. Leerlingen leren kritisch te kijken naar wat ze op het internet tegenkomen, leren een computer goed te gebruiken en online samen te werken. We willen dat ze voldoende tools in handen krijgen om zich te blijven ontwikkelen.”

Ruim 100 scholen

Bijna alle ruim 100 scholen in Noord- en Midden-Groningen doen mee met het ICT-onderwijsprogramma van Kansrijke Groningers. Het initiatief en de financiering voor het programma komt van Economic Board Groningen (EBG). Inmiddels heeft de EBG het onderwijsprogramma overgedragen aan Kansrijke Groningers.

Nieuws

Meest gelezen

menu