Informatiepaneel voor dichter Willem de Mérode in Uithuizermeeden

Het monument monument ter nagedachtenis aan Willem de Mérode aan de Gulden Akker in Uithuizermeeden. Foto: Google Street View

Burgemeester Henk Jan Bolding van Het Hogeland onthult zaterdag 28 augustus een informatiepaneel over Willem de Mérode. Dit paneel staat bij het monument ter nagedachtenis aan de dichter in Uithuizermeeden.

De dichter Willem de Mérode - in Spijk geboren als Willem Eduard Keuning (1887-1939) - woonde van 1907 tot 1924 in Uithuizermeeden, waar hij zijn brood verdiende als onderwijzer.

Sinds 1987 staat aan de Gulden Akker een monument ter nagedachtenis aan De Mérode. Bij dit monument, mét enkele dichtregels van De Mérode, wordt 28 augustus een informatiepaneel onthuld. Dit paneel, een initiatief van Stichting Willem de Mérode, bevat informatie over Willem de Mérode als mens, onderwijzer en dichter. Ook staat een barcode op het paneel. Wie ze scant met zijn of haar telefoon, krijgt nog meer informatie.

De onthulling gaat gepaard met een lezing van theoloog en publicist Kick Bras over De Mérode. De onthulling is om 11.30 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland
menu