Inwoners van het Hogeland kunnen vanaf 9 juli weer klein chemisch afval brengen in Bedum, Leens en Winsum

Foto: Pixabay.

Door de versoepeling van de coronamaatregelen gaan ook de KCA-brengpunten in Bedum, Leens en Winsum weer open. Bij de punten kunnen Hogelandsters op vrijdagmiddagen hun klein chemisch afval komen brengen.
Lees meer over
Het Hogeland

De punten zijn dan van 13.00 tot 15.30 uur geopend. Het brengpunt aan de Industrieweg in Bedum opent 9 juli als eerste: dat is elke tweede vrijdagmiddag van de maand open.

Winsum en Leens

Dat aan de Schouwerzijlsterweg in Winsum is elke derde vrijdagmiddag geopend en het brengpunt in Leens aan de R. Ritzemastraat elke vierde vrijdagmiddag. Tijdens de opening is er op de KCA-brengpunten ook een afvalcoach aanwezig, meldt gemeente Het Hogeland. ‘Inwoners kunnen met vragen over afval bij de coach terecht.’

Milieustraten

Voor het brengen van bijzonder afval kunnen inwoners van gemeente Het Hogeland terecht in twee milieustraten: in Usquert en aan de Duinkerkenstraat in Groningen. Hogelandsters kunnen daar vier keer per jaar gratis grof huishoudelijk afval brengen. Ook tuinafval mag vier keer per jaar gratis worden gebracht.

Nieuws

menu