Muziekschool Hunsingo, Jeugdtheaterschool Wonderboom en Noordakkoord fuseren. Het Hogeland krijgt één kunstencentrum

Foto: Shutterstock

Muziekschool Hunsingo, Jeugdtheaterschool Wonderboom en muziekschool Noordakkoord smelten 1 januari 2021 samen in het nieuwe Centrum voor Kunst en Cultuur Het Hogeland. De gemeente Het Hogeland krijgt met deze fusie één kunstencentrum met een breed aanbod aan lessen, cursussen en workshops.

Met het ontstaan van de nieuwe gemeente Het Hogeland per 1 januari 2019 werd het verzorgingsgebied van Muziekschool Hunsingo (Bedum), Jeugdtheaterschool Wonderboom (Winsum), en Muziekschool Noordakkoord (Ezinge) in één klap enorm vergroot. In oktober 2019 ondertekenden de drie instellingen een intentieverklaring om te komen tot één kunstencentrum.

De voorbereidingen voor een fusie zijn inmiddels succesvol afgerond: het nieuwe Centrum voor Kunst en Cultuur Het Hogeland met per 1 januari 2021 een feit zijn.

Meer dan één standplaats

Het nieuwe kunstencentrum krijgt, vanwege de uitgestrektheid van het gebied, meer dan één standplaats. Het heeft een plan ingediend bij het Toukomst van het Nationaal Programma Groningen (NPG) om daarvoor enkele erfgoedgebouwen, verspreid over Het Hogeland, geschikt te maken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland
menu