Nieuwe banen, verlichting en hekwerk voor Tennisclub Warffum

TC Warffum krijgt nieuwe tennisbanen. Foto: Eigen foto

Johan Cruijff zei het al: ‘Elk nadeel heb zijn voordeel.’ Nu er vanwege de coronacrisis niet getennist mag worden, heeft niemand er last van dat de accommodatie van Tennisclub (TC) Warffum op de schop gaat. De tennissers krijgen nieuwe banen.
Lees meer over
Het Hogeland

De huidige, verouderde Gravelty-banen worden vervangen door zogeheten TennisPro Vision-banen. ’Dit is een doorontwikkelde kunstgrasconstructie met betere speleigenschappen dan traditioneel kunstgras. De kunstgrasvezel is korter en heeft een veel hogere poolbezetting’, meldt TC Warffum in een persbericht.

‘De mat wordt ingestrooid met rood keramisch materiaal tot net boven de top van de vezel. Daardoor kun je er prima gecontroleerd op glijden en zijn de speeleigenschappen vergelijkbaar met die van gravel.’

Twintig jaar oude banen zijn afgeschreven

De beide te vervangen banen op Sportpark Breede zijn twintig jaar oud en zijn volledig afgeschreven. De waterdoorlatendheid liet ook te wensen over.

De nieuwe banen worden aangelegd door Antea Group Sport, voorheen Oranjewoud. De banen krijgen led-verlichting. Rond de banen komt een nieuwe hekwerk. Verwachte opleverdatum is 1 juni.

TC Warffum bekostigt een deel van de aanleg van de banen zelf. Verder hebben de gemeente Het Hogeland, het ministerie van WVS, de NAM, het Loket Leefbaarheid en Stichting Fonds Jaco een financiële bijdrage geleverd.

Nieuws

menu