Nieuwe wethouder Theo de Vries van Het Hogeland neemt portefeuilles voorganger Harmannus Blok over (en Kristel Rutgers wordt verantwoordelijk voor De Tirrel)

Theo de Vries (ChristenUnie).

Theo de Vries, de nieuwe ChristenUnie-wethouder van de gemeente Het Hogeland neemt de portefeuilles van zijn voorganger Harmannus Blok over.
Lees meer over
Het Hogeland

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten.

Dit betekent dat De Vries verantwoordelijk wordt voor Recreatie en Toerisme, Landbouw, Visserij en Natuur, Beheer en Onderhoud, Gemeentelijk Vastgoed, Milieu en circulaire economie (afval, water, riolering), Sport en de Omgevingswet.

Als gebiedswethouder wordt De Vries verantwoordelijk voor, globaal, de dorpen in het oostelijke deel van de voormalige gemeente De Marne, Adorp, Sauwerd, Wetsinge, Winsum en Zuid- en Noordwolde.

Herverdeling grote projecten

Omdat De Vries Bloks portefeuilles overneemt, heeft diens aantreden geen wijzigingen in de portefeuilleverdeling tot gevolg. Wel is een aantal grote projecten herverdeeld. De Vries wordt verantwoordelijk voor de centrumplannen voor Winsum en de Multifunctionele Accommodatie in Bedum.

Kristel Rutgers wordt verantwoordelijk voor het scholenproject De Tirrel in Winsum. De Vries’ voorganger Harmannus Blok, die op 30 september zijn ontslag indiende, struikelde hierover toen bleek dat de bouw ervan vele miljoenen euro’s duurder uitviel dan begroot.

Nieuws

Meest gelezen

menu