Nog één keer voetbalderby in Winsum voor ongeneeslijke zieke vriend. Dé Derby voor Totti voor KWF Kankerbestrijding

.

Dé Derby voor Totti staat zaterdag 16 april om 17.00 uur op het programma op het Geert Reinder Sportpark In Winsum. Viboa en Hunsingo spelen nog één keer tegen elkaar, op verzoek van Marten Dohmeijer.
Lees meer over
Het Hogeland

„Onze voetbalvriend Marten Dohmeijer (41), bijnaam Totti, is ongeneeslijk ziek,” legt Dimitri Sennema namens de organisatie uit,. „Vorig jaar is er kanker bij hem geconstateerd. Na meerdere behandelingen die succesvol leken te zijn kwam in februari de keiharde mededeling dat de kanker op meerdere plekken in zijn lichaam teruggekomen was en er een tumor in Marten’s hoofd zit. De behandeling die rest geeft geen uitzicht op genezing.”

Marten is een geboren en getogen Winsumer die vanaf zijn jeugd bij vv Hunsingo heeft gevoetbald. Hij belandde uiteindelijk in het vriendenteam van Hunsingo Zaterdag. Hoogtepunt van het seizoen was altijd dé derby tegen dorpsgenoot Viboa. De derby die na de samensmelting van beide clubs in vv Winsum op 8 april 2016 nooit meer gespeeld zou worden.

„Toen wij Marten twee weken geleden vroegen of wij nog wat voor hem konden regelen in de trant van een vakantie, een dagje weg of iets dergelijks kwam hij na een uurtje bedenktijd terug met: ‘Ik heb even nagedacht en het zou me fantastisch lijken om nog één keer de derby Viboa-Hunsingo te spelen en ik zou het mooi vinden als deze in het teken zou staan van KWF Kankerbestrijding’. ”

„Daarop zijn we met een klein clubje bij elkaar gaan zitten om een en ander met spoed te organiseren en in fantastische samenwerking met v.v. Winsum en een groot aantal vrijwilligers heeft dat erin geresulteerd dat wij op het hoofdveld van v.v. Winsum Dé derby voor Totti gaan spelen.

In het verleden werd er altijd iets ludieks rondom de derby georganiseerd. Ook deze keer staat er het nodige op het programma. „Wij roepen dan ook iedereen op om te komen kijken tijdens deze wedstrijd van twee keer 30 minuten en op tijd aanwezig te zijn. Een vrijwillige bijdrage in de melkbus voor KWF Kankerbestrijding is geen verplichting, maar wordt enorm gewaardeerd. Het zal ongetwijfeld een middag met een lach en een traan worden, maar ook voor onvergetelijke herinneringen zorgen.”

Nieuws

menu