Gezinnen in Drieborg en Eenrum schilderen hun monumentale panden ten einde raad roze. 'Alles is scheef, muren en vloeren. Wat als het misgaat? We hebben een zoontje van 2 jaar'

Twee monumentale boerderijen in het Groninger landschap kleuren roze. Een wanhoopsdaad van de eigenaren die door aardbevingsschade geen kant op kunnen. Veel andere huizen zijn getooid met roze linten en vlaggetjes. Vrijdag wordt de protestmaand ‘Respect voor Groningen’ afgesloten met een slotmanifestatie op de Grote Markt.

Boelo ten Have en Annemarie Nijhoff hebben hun monumentale woonboerderij in Drieborg roze geschilderd om aandacht te vragen voor schade door aardbevingen.

Boelo ten Have en Annemarie Nijhoff hebben hun monumentale woonboerderij in Drieborg roze geschilderd om aandacht te vragen voor schade door aardbevingen. Foto: Corné Sparidaens

Lees meer over
Het Hogeland
Oldambt

Groningen kleurde zomaar roze de afgelopen weken. In Drieborg schilderden de eigenaren van hun monumentale boerderij de voorgevel knalroze. Een noodkreet, omdat het pand ten onder gaat aan aardbevingsschade. Dorpelingen waren solidair en hingen roze vlaggetjes aan hun woningen. Tijdens de Open Monumentendagen, afgelopen weekend, werd het karakteristieke woonhuis bij een boerderij in Eenrum in roze verf gezet.