'Onze stichting wil niet geassocieerd worden met besmettingen.' Bedumer Winterloop gaat toch niet door, ook niet in aangepaste vorm

Het bestuur van de Bedumer Winterloop. Eigen foto.

Stichting Bedumer Winterloop maakte maandag bekend dat de Bedumer Winterloop zaterdag 5 februari 2022 in aangepaste vorm door zou gaan. Woensdag heeft ze echter bekendgemaakt dat ze ook dit niet verantwoord acht en dat de Bedumer Winterloop daarom niet doorgaat.
Lees meer over
Het Hogeland

Eerder in de week was het nog de bedoeling de wandeltochten van 5, 12,5 en 22 kilometer door te laten gaan, in tegenstelling tot de hardloopwedstrijden voor kinderen en volwassenen en de bedrijvenloop.

In een maandagavond gehouden vergadering is het team team van de Bedumer Winterloop echter tot de slotsom gekomen dat het niet verstandig is het evenement doorgang te laten vinden.

‘Coronavirus zorgt voor onzekere tijden’

,,De laatste persconferentie zorgde ervoor dat ons land in een volledige lockdown is gedompeld. Het coronavirus, en dan met name de omikron–variant, zorgt voor onzekere tijden. Het is dan ook niet verantwoord om de loop en wandeltochten te laten doorgaan”, licht voorzitter Klaes Hoekstra toe.

Hij voegt eraan toe dat Stichting Bedumer Winterloop de anderhalvemeterregel niet kan waarborgen. ,,En onze stichting wil straks niet geassocieerd worden met besmettingen.”

Nieuws

menu