Opera Verdi in boerenschuur Bedum

Varvara Tishina. Foto: Christofoor Baljon

De opera ‘La Traviata’ van Giuseppe Verdi wordt op 22, 23, 24 en 25 augustus uitgevoerd op een grote boerderij op het Groninger Hogeland.
Lees meer over
Het Hogeland
Delfzijl

In de schuur van De Buitenhof in Bedum wordt gespeeld en gezongen op de trappen en balkons en zelfs tussen het publiek. Anders dan in de grote operahuizen zit dat publiek er in de boerderij bovenop, hetgeen de ervaring veel intenser maakt.

La Traviata vertelt het waargebeurde verhaal van Marguerite Duplessis (Violetta in de opera), de courtisane die in het 19e eeuwse Parijs enorm furore maakte. Op een goed moment besluit zij haar hart te volgen en het wilde leven vaarwel te zeggen, maar dan slaat het noodlot alsnog hard toe...

Indringend verhaal

Het verhaal is indringend. Dat was het in 1853 toen de opera in première ging en dat is het nu nog steeds. En daarbij is de muziek van Verdi overweldigend.

De regie van deze productie is in handen van Brigitte Odett en dirigent is Peter Bogaert. Solisten zijn onder andere Varvara Tishina (Violetta), Leon van Liere (Alfredo) en Martijn Sanders (Giorgio Germont).

Jonge solisten

Opera op het Hogeland realiseerde eerder met succes de opera’s ‘I Pagliacci’ (2014) en ‘La Bohème’ (2017). Jonge solisten krijgen zo de kans om te schitteren in prachtige, uitdagende rollen.

Meer Informatie en tickets via: www.operaophethogeland.nl .

Nieuws

Meest gelezen

menu