Organisatoren slaan handen ineen: zwemvierdaagse in zowel De Dinge in Uithuizen als De Breede in Warffum

Foto: Pixabay

Het leek er niet meer van te komen. Zwemclub De Dinge uit UIthuizen en het badpersoneel van De Breede in Warffum hebben echter de handen ineengeslagen om toch een zwemvierdaagse in beide zwembaden te organiseren. Gelijktijdig: van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 augustus.

Kinderen tot 10 jaar moeten vier keer 250 meter zwemmen om een medaille te krijgen. Oudere deelnemers zwemmen dagelijks 500 meter. Belangrijke voorwaarde voor deelname is het bezit van (tenminste) zwemdiploma A.

Verder moeten enkele coronamaatregelen in acht genomen worden. Volwassenen moeten zich op de kant bijvoorbeeld aan de anderhalvemeterregel houden.

Normale openingstijden en ‘s avonds

In het water zijn er geen beperkingen. Echter, om te voorkomen dat te veel mensen tegelijkertijd in het water liggen, kunnen in beide zwembaden zowel tijdens de normale openingstijden (07.00 - 11.30 uur; 12.00 - 16.15 uur) als ‘s avonds baantjes getrokken worden. In De Dinge tussen 18.45 en 21.00 uur, in De Breede tussen 18.30 en 20.00 uur.

Zwemliefhebbers kunnen zich zowel digitaal - Zwem4daagse Uithuizen of Zwem4Daagse Warffum - als fysiek - maandag 24 augustus tussen 14.00 en 16.00 uur in De Dinge - aanmelden. Digitale aanmelding heeft de voorkeur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland
menu