Panden aan De Vlijt in Bedum maken plaats voor woon- en winkelcomplex De Vlijtborg. Wethouder trapt sloop af

Impressie van De Vlijtborg. Illustratie: Adema Architecten

Wethouder Kristel Rutgers van Het Hogeland geeft woensdag het startsein voor de sloop van het pand aan De Vlijt 6 in Bedum. Dit pand maakt, net als het pand op nummer 8, plaats voor het woon- en winkelcomplex De Vlijtborg.

De sloop van de panden aan De Vlijt 6 (Centrum voor Jeugd en Gezin) en De Vlijt 8 (Charitas) moet voor de kerst gereed zijn. In januari 2021 wordt begonnen met de voorbereidingen voor de nieuwbouw.

De Vlijtborg is naar verwachting begin 2022 klaar. De tien appartementen zijn inmiddels verkocht. Ook voor de winkelruimten zijn gegadigden gevonden.

(Tekst loop door onder foto)


Sloop De Nieuwe Vlijt

Na de afronding van de nieuwbouw wordt begonnen met de sloop van De Nieuwe Vlijt op nummer 10. Dit winkelcomplex maakt plaats voor een ‘groene’ parkeergelegenheid waar ook evenementen kunnen worden gehouden. Ook de weekmarkt verhuist daar heen.

Aan de oostkant van het huidige parkeerterrein, bij de gymzaal, komt mogelijk ook nieuwbouw. Bekeken wordt of daar zes grotere appartementen en ruimte voor sociaal maatschappelijke voorzieningen kunnen worden gerealiseerd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland
menu