Skaters en steppers kunnen de nieuwe skatebaan in Bedum eindelijk gebruiken

De skatebaan in Bedum nog in aanbouw. Foto: Facebook Gemeente Het Hogeland.

De nieuw aangelegde skatebaan op de voormalige locatie van de Togtemaarschool aan De Vlijt in Bedum is gekeurd en mag officieel gebruikt worden.
Lees meer over
Het Hogeland

Donderdag opent wethouder Kristel Rutgers de skatebaan door de hekken rondom het terrein te openen.

De afgelopen weken is er nog hard gewerkt aan de skatebaan, meldt gemeente Het Hogeland.

‘Het parkje er omheen wacht nog op de afwerking. De baan is gekeurd en kan nu naar hartenlust gebruikt worden. Skaters en steppers worden uitgenodigd om gemeente Het Hogeland te taggen in berichten als zij foto’s of filmpjes op bijvoorbeeld Instagram delen van hun kunsten op de skatebaan.’

Verlichting met handdrukker

Ook in het donker kunnen liefhebbers op de baan skaten of steppen. Naast de openbare verlichting staan er lichtmasten rond de skatebaan. De verlichting gaat tegelijk met de openbare verlichting in dimstand aan. Door op een knop te drukken kan de verlichting feller aangezet worden. Het licht dooft na een bepaalde tijd langzaam uit. Zo krijgen mensen de gelegenheid de baan veilig te verlaten. Door nog een keer op de knop te drukken, blijft de verlichting aan. Na 20.00 uur werkt de knop voor het feller verlichten niet meer en gaan de vijf grote lichtmasten helemaal uit.

Feestelijke opening in voorjaar 2022

Vanwege de oplopende coronabesmettingen heeft gemeente Het Hogeland ervoor gekozen om de feestelijke opening van de skatebaan te verplaatsen naar het voorjaar van 2022, waarschijnlijk in maart.

Nieuws

menu