Stichting 40Mijl breidt Coronamars uit met Corona Fiets 4Daagse

Johan Broesder. Foto: Angel

Stichting 40Mijl uit Den Ham heeft een onderdeel toegevoegd aan de voor juni geplande Coronamars: de Corona Fiets 4Daagse.

De Coronamars is een individuele wandeltocht, waarbij de deelnemers op alle vier de zaterdagen in juni een door henzelf vastgestelde wandelroute van 5 tot 35 kilometer lopen.

Individueel evenement voor fietsers en wielrenners

Corona Fiets 4Daagse is een variant hierop: een individueel evenement voor zowel recreatieve fietsers als wielrenners, dat plaatsvindt in juni. Net als bij de Coronamars stellen de deelnemers hun eigen route samen, in lengte variërend van 25 tot 140 kilometer.

De deelnemers, te herkennen aan de traditionele vlaggetjes aan de fiets, bepalen bovendien zelf wanneer (in juni) ze deze tochten maken. Zolang ze maar vier dagen een tocht van 25 tot 140 kilometer maken.

Sporten en fietsen tijdens de coronacrisis

Dat sporten en fietsen tijdens de coronacrisis beperkingen met zich meebrengt, weet voorzitter Johan Broesder van Stichting 40Mijl maar al te goed. ‘Uiteraard houden wij rekening met de adviezen van het RIVM en vragen wij dit ook aan de deelnemers’, stelt hij in een persbericht. ‘We hebben extra regels opgesteld om te voorkomen dat fietsers in groepjes gaan fietsen of te dicht bij elkaar komen.’

Sportkracht12

Met de Corona Fiets 4Daagse wordt, net met als de Coronamars, geld ingezameld voor een goed doel: Sportkracht12. Deze organisatie ondersteunt lokale initiatieven om kinderen in beweging te houden.

Meer informatie/ aanmelding: www.coronafiets4daagse.nl .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland
Coronavirus
menu