Vaarseizoen Reitdiepveer begon later en stopt nu ook eerder door corona. Dienstregeling pontje tussen Aduarderzijl en Schaphalsterzijl beëindigd

Het Reitdiepveer. Foto: Eigen foto

Stichting Reitdiepveer heeft besloten de dienstregeling van het Reitdiepveer tussen Aduarderzijl en Schaphalsterzijl vroegtijdig te beëindigen. De start van het vaarseizoen liep ook al vertraging op. Boosdoener in beide gevallen: het coronavirus.

Het pontje zou de oversteek van het Reitdiep eigenlijk tot en met de laatste zondag van oktober dagelijks maken. De stijging van het aantal coronabesmettingen heeft het Reitdiepveer-bestuur echter doen besluiten de dienstregeling met ingang van donderdag te beëindigen.

‘Zowel voor passagiers als voor de bemanning worden de omstandigheden, mede door het herfstige weer, te risicovol. Hopelijk kan er in 2021 weer gevaren worden’, schrijft het bestuur in een persbericht.

Minder passagiers

Het vaarseizoen startte woensdag 1 juli. Het maximale aantal te vervoeren passagiers werd daarbij teruggebracht tot vijf per keer (in plaats van twaalf). Ook werd de dienstregeling aangepast en kon uitsluitend gepast of digitaal betaald worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland
Coronavirus
menu