VoorElkaar Burenhulp Zuidwolde start boodschappendienst

De boodschappenlijstjes moeten duidelijk en compleet zijn. Dus niet ‘aardappels’ maar ‘2,5 kg vastkokende aardappels’. Foto: Shutterstock

Voor Elkaar Burenhulp Zuidwolde, een werkgroep van Plaatselijk Belang Zuidwolde, breidt haar dienstverlening tijdens de coronacrisis uit met een boodschappendienst.

De boodschappendienst is bedoeld voor inwoners van Zuidwolde die hun boodschappen zelf niet kunnen doen. Ook dorpsbewoners die hun huis vanwege de RIVM-richtlijnen niet of nauwelijks verlaten, kunnen er gebruik van maken.

Vrijwilligers zijn van plan twee of drie keer per week boodschappen te halen, al hangt dit wel af van het aantal dorpsbewoners dat om deze nieuwe vorm van hurenhulp vraagt.

Boodschappenlijstje per e-mail doorgeven

Zuidwoldenaren kunnen hun duidelijke - niet ‘aardappels’ maar ‘2,5 kg vastkokende aardappels’ - en complete boodschappenlijstje per e-mail (dat heeft de voorkeur) of telefonisch (06-8195 7647) doorgeven.

De vrijwilligers rekenen alle boodschappen afzonderlijk af, zodat iedereen een kassabon krijgt waarop alleen haar of zijn eigen spullen staan. Dat bedrag wordt verrekend met een pinbetaling aan de deur of een betaalverzoek via internetbankieren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland
Coronavirus
menu