Voorbereidende werkzaamheden nieuw winkelcentrum aan de Vlijt in Bedum begonnen

Foto: Gemeente Het Hogeland.

Aan De Vlijt in Bedum is een begin gemaakt met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het woon- en winkelcomplex ‘Vlijtborg’. Voor dat complex moeten twee gebouwen wijken. De panden aan De Vlijt 6 (Centrum voor Jeugd en Gezin) en De Vlijt 8 (liefdadigheidsorganisatie Charitas) worden gesloopt.

De sloop van beide gebouwen begint op 28 oktober. Voor die tijd moet onder meer asbest in het gebouw waar nu het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) zit worden gesaneerd. De sloopwerkzaamheden zijn naar verwachting begin december afgerond en ,,kunnen voor wat overlast zorgen”, meldt de gemeente in een persbericht.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin heeft verderop aan De Vlijt een nieuwe plek gevonden. Charitas is nog op zoek naar een andere locatie.

Centrumplannen

In de Vlijtborg komen tien appartementen en een aantal winkelruimten. De tien appartementen zijn verkocht. De bouw van de Vlijtborg is onderdeel van de centrumplannen voor Bedum. De plannen moeten ,,de aantrekkelijkheid en toekomstbestendigheid van het centrum verder verbeteren”.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland
menu