Wadloopcentrum Pieterburen trapt seizoen voorzichtig af: 'Wij zien wadlopen uitdrukkelijk als buitensport'

Foto: Pixabay

Ietwat verlaat door de uitbraak van het coronavirus trapt Stichting Wadloopcentrum Pieterburen maandag 1 juni het wadloopseizoen af. ‘Voorzichtig’ is daarbij het toverwoord.
Lees meer over
Het Hogeland

‘Voorzichtig wil zeggen dat wij de groepen beperken tot maximaal 30 deelnemers’, schrijft Wadloopcentrum Pieterburen in een persbericht.

Daarnaast spreekt ze van ‘voorzichtig’ omdat ze de oversteek naar Rottumeroog, Simonszand, Schiermonnikoog en Ameland vooralsnog niet maakt. ‘Omdat wij rekening willen houden met boot- en busvervoer en verblijf op het eiland.’

Ook spreekt ze van voorzichtig omdat ze wel gebruik maakt van OV-bussen, maar buiten de dienstregeling om.

Wadlopen is buitensport

De stichting meent met haar wadlooptochten te kunnen starten omdat de regering heeft bepaald dat buitensporten weer toegestaan zijn en zij, de stichting, het wadlopen uitdrukkelijk ziet als buitensport.

Het aanbod blijft voorlopig echter beperkt tot zwerftochten bij het getijdenhaventje Noordpolderzijl en op het Pieterburenwad, en belevingstochten richting het Weststrand, de Brakzandplaat en de zandplaat het Roode Hoofd (plus wandelingen) met haar eigen ophaalschip ms Boschwad.

Meer informatie: www.wadlopen.com .

Nieuws

Meest gelezen

menu