Wat blijft er online achter als iemand is overleden? Biblionet Groningen geeft er een gratis webinar 'Digitaal Nalatenschap' over

Foto: Biblionet Groningen.

Nooit geweten dat het belangrijk is om een telefoonabonnement van een overleden dierbare niet direct op te zeggen? Of dat bedrijven als Apple en Samsung nooit het wachtwoord van een telefoon of laptop zullen geven? In het webinar Digitaal Nalatenschap worden dit soort vragen behandeld.
Lees meer over
Het Hogeland
Eemsdelta
Midden-Groningen
Oldambt
Pekela
Stad
Stadskanaal
Veendam
Westerkwartier
Westerwolde

‘Want wat blijft er online achter als iemand komt te overlijden? Hoe krijgen nabestaanden toegang tot een telefoon als zij de code niet weten? En hoe wordt identiteitsfraude voorkomen met gegevens van iemand die is overleden?’

‘Levendig webinar’

Digitaal Nalatenschap moet een ‘levendig webinar’ worden ‘waar emotie en humor elkaar afwisselen met recente voorbeelden en praktische tips die je nu al aan het denken zetten’.

Hosts zijn Brandon Kwey en Sander van der Meer. Kwey deed voor zijn masterscriptie voor de opleiding New Media & Digital Culture aan de Universiteit Utrecht onderzoek naar digitale nalatenschap. Zo onderzocht hij wie zeggenschap heeft over iemands data wanneer deze persoon overlijdt en welke rol technologiebedrijven hierin spelen.

Van der Meer heeft een achtergrond in de forensische opsporing en ‘staat in de zorg- en uitvaartbranche bekend als autoriteit op het gebied van digitale nalatenschap, online erfenissen en dierbare data’.

Aanmelden voor het webinar , op 10 november van 19.30 tot 21.00 uur, is noodzakelijk.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu