Zandeweer krijgt geen 12 maar 28 wisselwoningen aan Onnemaweg

De locatie van de tijdelijke woningen aan de Onnemaweg. Foto: Gemeente Het Hogeland

Zandeweer krijgt geen 12 maar 28 wisselwoningen. Ze komen aan de Onnemaweg. Dat zijn gemeente Het Hogeland en het dorp overeengekomen.
Lees meer over
Het Hogeland

In Zandeweer gaan volgend jaar zomer dertig huurwoningen van woningstichting De Delthe tegen de vlakte. Het gaat om huizen aan de Albert van der Zielstraat, Poelweg en Onnemaweg. Deze woningen worden vervangen door nieuwbouw. Daarnaast moet een ongeveer even groot aantal particuliere woningen worden versterkt.

Bewoners kunnen tijdens de sloop en de nieuwbouw van de wisselwoningen gebruik maken. De huizen blijven maximaal vijf jaar staan en komen aan de Onnemaweg (waar ook tijdelijk het dorpshuis staat) en het achterliggende grasland.

Bewoners Poelweg verliezen vrije uitzicht

Doordat er meer wisselwoningen komen dan eerst gepland is er meer ruimte nodig. Een aantal huishoudens aan de Poelweg baalt daarvan. Zij krijgen wisselwoningen in hun achtertuin en verliezen de komende jaren hun vrije uitzicht.

Eind dit jaar wordt begonnen met de bouw van de wisselwoningen. Ze moeten mei 2023 klaar zijn. De hele nieuwbouwoperatie moet in 2026 klaar zijn.

Nieuws

menu