Zandeweer krijgt tijdelijk dorpshuis ten westen van begraafplaats

De locatie van het tijdelijke dorpshuis in Zandeweer. Illustratie: Gemeente Het Hogeland

Omdat het door aardbevingen beschadigde dorpshuis ‘t Klokhoes (deels) gesloopt en vervolgens vernieuwd en (deels) versterkt wordt, heeft Zandeweer een tijdelijk onderkomen nodig. Dit tijdelijke dorpshuis komt aan de Onnemaweg, op het grasland ten westen de begraafplaats.
Lees meer over
Het Hogeland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Het Hogeland hebben deze locatie na ruggespraak de inwoners van Zandeweer, Eppenhuizen en Doodstil gekozen.

Grondwal en groenvoorziening belangrijk voor omwonenden

Het tijdelijk dorpshuis wordt 33 meter lang en 12 meter breed. Daarnaast komt er een opslag, parkeergelegenheid, een toegangsweg, een grondwal en groenvoorziening. Met name de grondwal en groenvoorziening waren belangrijk voor omwonenden, meldt gebiedswethouder Eltjo Dijkhuis in een persbericht.

‘Deze waren nog geen onderdeel van het ontwerp, maar als gemeente komen we hierin natuurlijk graag tegemoet. Die zorgen er namelijk voor dat het gebouw vanaf een afstand minder zichtbaar is en omwonenden prettig kunnen blijven wonen.’

Plaatsing in het najaar

Het dorpshuis wordt naar verwachting in het najaar geplaatst. Nationaal Coördinator Groningen bereidt nu de vergunningaanvragen voor en vraagt de vergunning naar verwachting eind juli aan. Als de gemeente deze aanvraag goedkeurt, gaat de bezwaarprocedure in. Daarna wordt de grond bouwrijp gemaakt.

Nieuws

Meest gelezen

menu