Zeehond 'Freddie' eerste opgevangen pup van deze zomer

Foto: Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehondencentrum Pieterburen heeft dinsdagavond de eerste zeehondenpup van deze zomer opgevangen. Het dier werd door Zeehondenopvang Terschelling op het Groene strand gevonden.

Uit onderzoek van de dierenarts bleek het mannelijke pup te gaan. Het dier verkeerde in slechte conditie en moest door het zeehondencentrum worden opgevangen.

Expositie

In het centrum kreeg de pup de naam Freddie, naar de zanger van de band Queen. Deze naam werd gekozen in verband met de aankomende expositie Are You Talking To Me in Pieterburen. Op de expositie wordt onder andere aandacht besteed aan de bijzondere zangkwaliteiten van zeehonden.

Bijzondere band

Zeehondencentrum Pieterburen heeft sowieso een bijzondere band met de Engelse rockgroep. Manager Jim Beach gaf een aantal jaar geleden de muziekrechten van het nummer ‘It’s a beautiful day’ voor niks aan het zeehondencentrum. Dit nummer werd gebruikt in een reclamespotje dat een aantal jaar op de Nederlandse televisie te zien was. Ook voor een latere commercial mocht Zeehondencentrum Pieterburen kosteloos de muziek van Queen gebruiken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland
Waddengebied
menu