Zeehondencentrum Pieterburen gaat niet voor 1 juli open en lanceert zeehondenknuffelactie om gemis aan inkomsten te compenseren

Foto: Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehondencentrum Pieterburen gaat 1 juni nog niet weer open. Het opvangcentrum blijft tot in ieder geval 1 juli gesloten voor publiek.

Zeehondencentrum Pieterburen laat in een persbericht weten dat dit besluit is genomen ‘om de continuïteit van de zorg voor zeehonden te waarborgen met inachtneming van de landelijke maatregelen’.

Het centrum onderzoekt momenteel de mogelijkheden om per 1 juli zijn deuren weer te openen. Daarbij stelt het de veiligheid van mens en dier voorop. Getracht wordt donateurs wel eerder in de gelegenheid te stellen om het centrum te bezoeken, mits de omstandigheden dit toe laten.

Geef een knuffel

Omdat het centrum als gevolg van de coronacris al langere tijd geen inkomsten van bezoekers heeft, heeft het vrijdag de actie ‘Geef een knuffel’ afgetrapt. Hierbij kan via de website van het centrum een (pluchen) zeehondenknuffel naar een dierbare gestuurd worden. De opbrengst komt ten goede aan de opvang van de zeehonden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland
menu