Zeemanshuis in Eemshaven op de schop: 40 vierkante meter extra voor ontvangsruimte

Impressie van het Zeemanshuis na de verbouwing.

Bouwbedrijf Doornbos uit Roodeschool begint in mei met de verbouwing van het Zeemanshuis in de Eemshaven. De ontvangstruimte van het pand aan de Borkumweg wordt met circa 40 vierkante meter vergroot.
Lees meer over
Het Hogeland

Het Zeemanshuis is een initiatief van de Stichting Koopvaardijpastoraat Groningen, dat wordt gerund door circa 45 vrijwilligers. Zeevarenden en vrachtwagenchauffeurs kunnen er zeven dagen per week terecht om, onder het genot van een hapje en een drankje, tv te kijken, een spelletje te spelen of contact te zoeken met het thuisfront.

De ontvangstruimte van het Zeemanshuis moet orden vergroot, omdat de groei van de Eemshaven ook voor een forse toename van het aantal bezoekers van het Zeemanshuis heeft gezorgd - het ontvangt jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers.

Donatie internationale koepelorganisatie

Aan de zuidzijde van het gebouw wordt over de volle breedte 6 meter toegevoegd. Hierdoor wordt de ontvangstruimte met circa 40 vierkante meter vergroot. Tevens ontstaat er meer opslagruimte voor voorraden en meubilair.

De bouw wordt begeleid door Architectenburo Nienhuis uit Uithuizermeeden, verantwoordelijk voor het ontwerp.

De verbouwing is mogelijk gemaakt dankzij een donatie van International Transport Workers’ Federation (ITF), een internationale koepelorganisatie voor vakbonden en vakcentrales die de belangen behartigen van werknemers uit de transportsector in 155 landen.

De oplevering wordt in september verwacht.

Nieuws

Meest gelezen

menu