Samen met

Concert accordeonist Oleg Lysenko bij Verhildersum. Gratis voor Oekraïeners en vrijwilligers

Oleg Lysenko. Eigen foto

Accordeonist Oleg Lysenko geeft zondag 26 juni om 16.00 uur een concert in de tuin van Verhildersum. Het concert is gratis toegankelijk voor alle in Noord-Groningen wonende Oekraïners, gastgezinnen en vrijwilligers die hen met raad en daad bijstaan.
Lees meer over
Noorderkrant

Lysenko ispeelt klassiek accordeon, bayan en bandoneon. Hij volgde zijn opleiding aan het muziekcollege van Poltava, waarna hij een beurs won voor de vermaarde Tchaikovsky Nationale Muziek Academie in Kiev.

Na zijn afstuderen in 1999 bracht Oleg zijn eerste CD ‘Awakening’ uit en zette hij zijn studie in Nederland voort aan de Messiaen Academie. Vervolgens specialiseerde hij zich in Argentijnse tango op bayan en bandoneon aan het Rotterdamse Conservatorium. In Nederland won hij als solist de eerste prijs op de Nationale Accordeoncompetitie met zijn vertolking van Victor Vlasovs ‘Vijf gezichten op het land van de Goelag archipel’.

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door Rotaryclub Uithuizen-Het Hogeland. Bij regen is het concert in Ons Schathoes.

Graag aanmelden met naam en aantal deelnemers via: info@verhildersum.nl. Bezichtiging van de borg is ook mogelijk.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Noorderkrant

Nieuws

Meest gelezen

menu