Samen met

Dag van het Wad bij Lauwersnest

De activiteiten zijn rond Lauwersnest. Foto: Marleen Annema

Waddenzee Werelderfgoed viert zaterdag 25 haar dertiende verjaardag tijdens de Dag van het Wad.
Lees meer over
Noorderkrant

Het Activiteitencentrum Lauwersnest in Lauwersoog is de hele dag gratis toegankelijk en er is van alles te doen. Zo kunnen bezoekers er een workshop jutvogel maken volgen, kijken en luisteren naar een optreden van dichter en schrijfster Dien L. de Boer en de hele dag genieten van kleine waddenproeverijtjes.

Huldiging ambassadeurs Waddenzee Werelderfgoed

Gedeputeerde Mirjam Wulfse geeft samen met de ondernemers uit het gebied en Marcel Nieuwenweg het startschot voor dit feestje. Zij maakt daarbij de allereerste ambassadeurs Waddenzee Werelderfgoed bekend. Dat zijn ondernemers, bewoners, en andere belanghebbenden die trots zijn op Waddenzee Werelderfgoed en actief bijdragen om van het waddengebied een van de meeste duurzame bestemmingen van Europa te maken.

De Waddenzee is Unesco Werelderfgoed sinds 2009 en in Nederland verkozen tot ‘Mooiste natuurgebied’. De Waddenzee is één van de laatste grote getijdengebieden waar natuurkrachten hun gang kunnen gaan. Van het Noord-Hollandse Den Helder tot het Deense Esbjerg. Een grensoverschrijdend gebied, boordevol ongerepte natuur.

Het programma en meer informatie over de Dag van het Wad is te vinden op: www.dagvanhetwad.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Noorderkrant

Nieuws

Meest gelezen

menu