Samen met

Fantasyfestival Kleintje Kingsday op Cultuurerf Andledon

Kleintje Kingsday op Andledon, tijdens een eerdere editie. Eigen foto

Op Cultuurerf Andledon in Den Andel vindt op Koningsdag, woensdag 27 april, het kleinschalige folk en celtic rock fantasyfestival Kleintje Kingsday plaats.
Lees meer over
Noorderkrant

Het festival, dat begint om 13.00 uur, is opgebouwd rond drie muzikale acts, een drumcirkel en een markt .

Marinke, Wondere Wouter en Whatever’s Left treden op op het tuinpodium. De laatstgenoemde vierkoppige band speelt energieke en melodische muziek, meezingers en dansbare nummers in de Ierse folk rock traditie. Duo Marinke maakt muiek om verhalen te vertellen, klein en rakend. Wondere Wouter (Wouter van der Wal) is als troubadour op het erf. Tussen de muzikale acts door vindt een drumcirkel plaats. Gasten worden gevraagd hun drum, van djembé tot aan sjamenendrum, mee te nemen. Onder leiding van Ellen Plompen wordt in twee rondes getrommeld.

De markt biedt een grote diversiteit aan waren, aangeboden door standhouders uit geheel Noord Nederland. Aanwezig zijn onder meer kramen met sieraden, houtwerk, kleding, kaas, een smid en kruidenmengsels. Daarnaast staan leden van de re-enactmentgroep Atilla klaar om informatie en demonstraties te geven.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Noorderkrant

Nieuws

menu