Samen met

Genieten van straattheater in Uithuizen

Martin Forget uit Zuidwolde trok met zijn Space-Ci-Men, een groep van vijf robots, veel aandacht. Foto: EGBERT EUSER

De bezoekers van de jaarmarkt in Uithuizen hebben zaterdag genoten van het straattheater.
Lees meer over
Noorderkrant

Het was door de kou en de regen wat minder druk dan verwacht op de markt tussen de Hoofdstraat West en de Blink. Maar de lokale ondernemers, verenigingen en stichtingen kregen toch heel wat volk langs hun kramen.

De kinderen vermaakten zich op het ‘Blinkveld’ met graffiti en het bouwen van zandkastelen. Maar jong en oud genoten toch het meest van de de bijzonder uitgedoste figuren die op de markt langskwamen.

Het straattheaterfestival was weer een welkome aanvulling op jaarmarkt. De diverse grote en kleine acts wisten de bezoekers te bekoren en te verrassen. Martin Forget uit Zuidwolde was bijvoorbeeld van de paartij met zijn ‘Space-Ci-Men’,een groep van vijf robots. Tijdens hun wandeling scanden ze iedereen die ze tegenkwamen. De nieuwsgierige robots liepen achter de mensen aan, gingen naast ze staan en keken ze aan. Veel mensen ginge mee in het spel.

De Uithuizer Theatergroep Opnieuw eerde de grote illusionisten als Houdini, Siegfried & Roy en Hans Klok. Tijdens de voorstelling ‘Afgezaagd’ werden tegelijkertijd twee mensen doorgezaagd.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Noorderkrant

Nieuws

menu