Samen met

Hannah Bakker zesde op NK schaken. Beste prestatie ooit van jeugdlid Schaakclub Ten Boer

Hannah Bakker in actie tijdens het NK. Foto: organisatie NK

Hannah Bakker uit Ten Boer is in het Pasweekend als zesde geëindigd tijdens het NK schaken voor E-junioren. Het is de beste prestatie ooit van een lid van de Schaakclub Ten Boer in deze jeugdcategorie.
Lees meer over
Noorderkrant

In de E-categorie (tot en met 10 jaar) lukte het Hannah eerder al om als beste meisje te eindigen tijdens jeugdkampioenschappen van de Noordelijke Schaakbond. Het Nederlands Jeugd Kampioenschap in Tilburg was voor Hannah de eerste keer op dit hoge landelijke niveau. Elke partij ging het beter, met zelfs een grote winstkans in de achtste ronde tegen de latere Nederlandse kampioene.

Sarah Schipper ook naar NK

Haar clubgenoot Sarah Schipper heeft de afgelopen jaren het NK E gespeeld, maar hoort nu tot de D-categorie (tot en met 12 jaar). Ze heeft aanzienlijke concurrentie in Noord Nederland. Met haar ervaring en haar goed verzorgde spel lukte het haar echter eenvoudig om als tweede te eindigen tijdens het plaatsingstoernooi in Hoogkerk. Door de uitstekende prestaties van de noordelijke dames in de afgelopen jaren mag Sarah daardoor in mei deelnemen aan het NK in Rijswijk.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Noorderkrant

Nieuws

menu