Samen met

Plek voor 28 tijdelijke woningen Zandeweer bekend

De locatie van de tijdelijke woningen aan de Onnemaweg. Foto: Gemeente Het Hogeland

De 28 tijdelijke woningen in Zandeweer komen in het grasveld aan de Onnemaweg. Daar staat nu het tijdelijke dorpshuis.
Lees meer over
Noorderkrant

In het dorp zijn gemeente Het Hogeland, Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en woningcorporatie De Delthe begonnen met de voorbereidingen van de versterking van tientallen woningen aan de Albert van der Zielstraat, Poelweg en Onnemaweg. Deze woningen worden ingrijpend versterkt of gesloopt en opnieuw herbouwd.

De bewoners moeten hierdoor tijdelijk uit hun woning. Hiervoor zijn de 28 tijdelijke woningen van NCG nodig. De gemeente heeft samen met het dorp gekeken naar een geschikte locatie voor deze tijdelijke woningen.

Peiling

Uit een peiling die in Zandeweer, Eppenhuizen, Doodstil en omgeving is gehouden, blijkt dat een groot deel van de inwoners een voorkeur heeft voor deze locatie. Deze locatie is ruim genoeg en goed bereikbaar vanaf de Onnemaweg.

Het nieuwe dorpshuis is bijna klaar, waardoor het tijdelijke dorpshuis niet langer nodig is. Het perceel komt dus beschikbaar.

Nader onderzoek

De gemeente gaat de exacte invulling van deze locatie en de gevolgen voor het dorp nog nader onderzoeken. Daarbij gaat het om de inrichting van de tijdelijke wijk, aansluiting naar het dorp en de ontsluiting voor het bouwverkeer. NCG kan door de beslissing van het college van B en W een vergunning aanvragen voor de bouw van tijdelijke woningen. De locatie kan dan maximaal vijf jaar gebruikt worden.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Noorderkrant

Nieuws

menu