Samen met

Schakers De Fontein uit Ten Boer naar landelijke finale

Het blije team van De Fontein. Eigen foto

CBS de Fontein heeft zich zaterdag in Hoogkerk geplaatst voor het nationale kampioenschap schaken voor basisscholen.
Lees meer over
Noorderkrant

In de regionale titelstrijd van de provincies Groningen en Drenthe werd het team derde achter twee scholen uit de stad, GSV en de Haydnschool. Het viertal bleef daarmee de scholen uit Assen, Lewenborg, Hoogeveen, Bedum, Oldekerk en Haren voor.

Zestien teams hadden zich geplaatst voor het regionale kampioenschap. In de finale kwamen de scholen waar schaken onderdeel is van het lesprogramma boven drijven. In het team van de Fontein zitten vijf clubspelers. Hierdoor is het team in de breedte sterk en kunnen vooral op de onderste twee borden de punten worden binnengehaald.

Hannah Bakker wint al haar negen partijen

Vierde bord-speler Hannah Bakker won al haar negen partijen, reserve Gijs Oosterhuis haalde drie uit vier en Sarah Schipper haalde zes uit acht. Op de eerste twee borden wisten Niek Eilander en Samuel Uit Oude Groeneveld ook een positieve score te halen, waardoor maar liefst 27 van de 36 individuele partijen gewonnen werden. Het team uit Ten Boer won uiteindelijk zes van de matches, verloor twee keer en speelde één keer gelijk.

In juni zal de Fontein in de landelijke finale met 39 andere scholen strijden om de nationale titel.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Noorderkrant

Nieuws

Meest gelezen

menu