Samen met

Schrijver Lammert Voos te gast bij Cultuurcafé in Bibliotheek Bedum

Lammert Voos. Eigen foto

Biblionet en Cultuurplatform Het Hogeland houden dinsdag 12 april tijdens de Boekenweek een bijzondere culturele avond in Bibliotheek Bedum. Gast is schrijver Lammert Voos uit Vierhuizen.
Lees meer over
Noorderkrant

Al was hij twee jaar stadsdichter van Deventer, Lammert Voos, geboren in Eenrum, is en blijft Groninger in hart en nieren. Lammert doceerde poëzie aan de Schrijversvakschool te Groningen en publiceerde meerdere poëziebundels en romans waaronder; Malterfoske, Canisius en Gannef die zeer lovend zijn ontvangen.

Het eerste deel van de avond staat geheel in het teken van de gast. Lammert zal voorlezen uit zijn werk. Het tweede deel staat in het teken van ontmoeten en verbinden op Het Hogeland. Bezoekers kunnen kennismaken met elkaar en meedoen aan tafelgesprekken. Ook Lammert zal aanschuiven bij de tafels om vragen te beantwoorden. Muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Hans Sulman, baritonsaxofonist uit Loppersum.

Het podium wordt ook beschikbaar gesteld voor culturele ondernemers op Het Hogeland die iets over zichzelf en hun activiteiten willen delen. Dit gebeurt in de vorm van korte pitches.

Tenslotte is er aandacht voor de Boekenweek. Het Boekenweekthema dit jaar is: ‘Eerste liefde’. Biblionet deed daarom een oproep aan Hogelanders om hier een eigen verhaal/ gedicht over te schrijven. Van de vele inzendingen zal tijdens het tweede deel van de avond, een kleine selectie worden voorgelezen.

Aanmelden kan via: www.biblionetgroningen.nl/agenda .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Noorderkrant

Nieuws

menu