Samen met

Toneelspelers trotseren stortbuien en storm op boerderij bij Uithuizen

Het publiek en de spelers proberen er het beste van te maken. Foto: EGBERT EUSER

De toneelgroep van Het Hogeland College Uithuizen bestaat uit echte bikkels. Voor hun theaterspektakel De dag dat de boom sprak… trotseerden ze donderdagavond flinke stortbuien en een keiharde wind.
Lees meer over
Noorderkrant

Ook het publiek dat de gang maakte naar de tuin van boerderij Cleveringaheert vlakbij Uithuizen verdient een pluim. Gestoken in regenjassen met capuchons, met poncho’s erover, zaten ze de voorstellling uit. Vandaag (vrijdag 8 april) is er een nieuwe kans tijdens de tweede voorstelling. Het weer lijkt iets beter te worden.

De voorstelling wordt uitgevoerd door 50 enthousiaste leerlingen en docenten, onder de bezielende leiding van docent Frouwke Dijkhuis. Het verhaal speeltzich af op een Groningse boerderij in de Tweede Wereldoorlog. In het ruim twee uur durend theaterspektakel in de openlucht plaatsvindt, staat de 77 jaar bevrijding centraal.

In het stuk is ruimte voor een lach en een traan, voor zang en dans en voor liefde en dood. Om 20.00 uur is het nog eens te zien aan Streeksterweg 101 in Usquert.

Meer informatie staat op de website van de school: www.hogeland.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Noorderkrant

Nieuws

menu