Samen met

VV Eenrum realiseert speedsoccer arena: kuntgrasveld met boarding

Annemarie Onnes van Marneland, Eric Schoenmakers en rechts Marcel Kamphuis van Kamphuis Metaalwerken bij de nieuw boarding. Eigen foto

Voetbalvereniging Eenrum heeft niet alleen het kunstgrasveld vervangen, maar er ook meteen een speedsoccer arena van gemaakt.
Lees meer over
Noorderkrant

Er is een boarding rondom het veld geplaatst, met steun van vier lokale ondernemers.

Het kunstgrasveld, het Geert Schut Court (vernoemd naar erelid Geert Schut), was aan vervanging toe. „Eigenlijk was al het geld besteed na alle renovatiewerkzaamheden op het sportpark,” vertelt voorzitter Eric Schoenmakers.

Officiële afmeting

„Toch is het ons met de nodige inspanningen gelukt om het kunstgrasveld te vernieuwen. Het veld is de afgelopen jaren enorm intensief gebruikt. Het wordt het het meest bespeeld door de jeugd maar ook zeker onder andere sportende dorpsgenoten, zoals een fanatiek groepje bootcampers. Toen we startten met de vervanging van het kunstgras ontstond ook het idee van een boarding eromheen. Dit was eigenlijk in eerste instantie omdat de plaatsing van de boarding voor meer veiligheid zou zorgen. Later kwamen we er echter ook achter dat we hiermee een speedsoccer arena konden realiseren. Hierdoor is het mogelijk om het steeds populairder wordende boardingvoetbal te spelen op ons veld, dat ook nog eens aan de officiële afmeting voldoet.”

Onderhoud

Vier bedrijven maakten dat mogelijk, met als tegenprestatie hun logo op de boarding. Het gaat om Marneland uit Eenrum, Kamphuis uit Winsum, Bouwbedrijf Sietsema uit Uithuizen en Garage Haring uit Kloosterburen. „Hierdoor heeft de club in de toekomst ook de financiële middelen om te blijven voorzien in het onderhoud,” legt Schoenmakers uit.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Noorderkrant

Nieuws

menu