Samen met

Verhalenavond over bevrijding in bibliotheek Winsum

De viering van de bevrijding in Eenrum. Foto: collectie Joël Stoppels

De Liberation Route Foundation (LRE) en Biblionet Groningen houden woensdag 20 april om 19.30 uur in de bibliotheek in Winsum een verhalenavond die in het teken staat van de Canadian Trail.
Lees meer over
Noorderkrant

Dit is een internationale herdenkingsroute die van Normandië tot aan het uiterste puntje van Noord-Nederland loopt. Naast een lezing van historicus Joël Stoppels over de bevrijding van Groningen is er een verhalenronde over de Canadese inzet in onze regio. Stichting Liberation Route Foundation is daarvoor nog op zoek naar bijzondere bevrijdingsverhalen.

De Canadese bevrijding

Een groot gedeelte van de herdenkingen in Nederland zijn verbonden aan de Canadese inzet in 1944 en 1945. Ook in Noord-Nederland hebben de Canadese troepen een zware tol betaald voor onze bevrijding. Mede daarom ziet LRE het als hun taak om de herinnering aan deze bevrijders een blijvende plek te geven en de fysieke overblijfselen te bewaren en toegankelijk te maken. LRE wil de route het komende jaar uitzetten door per regio bestaande paden aan elkaar te koppelen en deze te verrijken met digitale verhalen en zichtbare markeringen.

Op zoek naar bevrijdingsverhalen

De Verhalenavond is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. Voor de verhalenronde zoekt de Liberation Route Foundation specifiek naar mensen die iets willen vertellen over de bevrijding en de Canadezen. „Heb jij een verhaal of weet je iemand die hierover zou willen vertellen dan horen we dat graag op deze avond,” vertelt Stoppels.

Aanmelden kan via: www.biblionetgroningen.nl/agenda .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Noorderkrant

Nieuws

menu