Samen met

Verhalenpad in Maarhuizen. Met Boer Boris aan de wandel

Bladzijden uit het prentenboek rondom de boerderij. Eigen foto

Bij de Enne Jans Heerd in Maarhuizen is onlangs het Boer Boris-verhalenpad geopend. Wandelaars kunnen ‘op pad met Boer Boris’.
Lees meer over
Noorderkrant

Biblionet Groningen en Staatsbosbeheer hebben langs het wandelpad om de monumentale boerderij heen bladzijden geplaatst van het prentenboek ‘Boer Boris gaat naar oma’ van Ted van Lieshout en Philip Hopman. Wandelaars die het pad volgen komen al lezend langs de bladzijden van dit kinderboek en kunnen tegelijk genieten van de prachtige natuur rondom de boerderij.

In het boekje staat fruitplukken op de boerderij centraal. Het verhaal komt helemaal tot zijn recht op de Enne Jans Heerd waar je ook een prachtige boomgaard kunt vinden. Aan de route en het boek zijn ook doe-opdrachten verbonden die gericht zijn op de natuur en de zintuigen.

Het verhalenpad start bij de oprijlaan van de Enne Jans Heerd. Adres: Maarhuizen 3, Winsum. Parkeren mag langs de (doodlopende) weg.

De bladzijden zullen tot eind oktober te vinden zijn langs het pad. Kijk voor meer informatie op: www.biblionetgroningen.nl/agenda .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Noorderkrant

Nieuws

menu