Samen met

Winsumer Wierdentocht op nieuwe startlocatie

Een vrolijke deelnemer met de medaille. Eigen foto

De 34e editie van de Winsumer Wierdentocht staat op zaterdag 30 april weer op de kalender. De fietstocht van TFC Winsum gaat over de afstanden 150, 100 en 55 kilometer.
Lees meer over
Noorderkrant
Eemsbode

De route is volledig bepijld en door de landelijke organisatie voor toerfietsers, de NTFU, sinds 2017 gekwalificeerd als extra goed geregeld. De tocht trekt doorgaans ruim 700 deelnemers. Naast het overwinnen van de vele voor Groningen zo karakteristieke wierden wordt ook het Nationaal Landschap Middag-Humsterland aangedaan. Vandaar gaat hetlangs de oevers van het Reitdiep naar Zoutkamp.

Maar ook het Hogeland wordt niet vergeten en de kilometervreters van de 150 kilometertocht hebben het geluk om door Leermens te rijden, misschien wel één van de mooiste wierdendorpjes die Groningen rijk is.

Andere startlocatie

Een belangrijke wijziging ten opzichte van de vorige edities is de startplaats. Die is niet meer bij Marenland Recreatie, maar bij Eetcafé J&A, Hoofdstraat W 2B in Winsum. Vanaf de parkeerplaatsen zal duidelijk aangegeven worden waar de inschrijving is. Een andere wijziging is de eerste controlepost voor de 100 en 150 kilometer. Deze is niet meer in Zoutkamp, maar bij De Theefabriek in Houwerzijl. Hier is op een groot terras voldoende ruimte om de benen te strekken. De grote controlepost in Warffum wordt als altijd voorzien van muziek door mensen van Sportvoedingswebshop.com.

Om de gezelligheid er nog meer in te krijgen is een samenwerking aangegaan met horecagelegenheden in het centrum van Winsum. Herberg de Gouden Karper, het naastgelegen Café The Jolly Cat en Eetcafé J&A vormen na afloop het decor voor een gezellige wielersfeer. Waar de deelnemers onder het genot van een hapje, drankje kunnen nagenieten van hun sportieve prestatie.

Iedere deelnemer krijgt bij terugkeer op het Boogplein in Winsum een speciale medaille, ontworpen door kunstschilder Gertjan Scholte-Albers uit Winsum.

Er kan vanaf 8.00 uur gestart worden voor de 150 en de 100 kilometer. Vanaf 9.00 uur kunnen de liefhebbers voor de 55 kilometer vertrekken. De inschrijving sluit om 10.00 uur. Meer informatie is te vinden op: www.winsumerwierdentocht.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Noorderkrant

Nieuws

menu